Scrisoare pentru normalitate

CĂTRE, INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA

În atenţia doamnei Inspector general, profesor Luminiţa Preda.

Revenim la solicitările autorităţii locale privind stoparea abuzurilor pe care continuaţi a le exercita prin măsura de numire a directorilor unităţii şcolare Liceul Teoretic “Ion Ghica” Răcari.

Vă solicităm ca în măsura în care veţi putea să răspundeţi, să explicaţi cum unei unitati şcolare ca Liceul Teoretic “Ion Ghica” Răcari, cu performanţele dovedite, atât prin rezultatele anuale, cât şi printr-un management performant, i-a fost desemnat la conducere, un cadru didactic care a rămas din punct de vedere profesional la calificativul NESATISFĂCĂTOR, obţinând în urma unei contestaţii, calificativul satisfăcător şi, acesta prin voinţa Consiliului de Administraţie. La solicitarea acestuia, nu a depus documente în susţinerea schimbării calificativului, obicei care de altfel se observă şi prin lipsa planificărilor anuale şi semestriale, nedepuse la termen, în timpul prestării activităţii de profesor.

Revin cu toate aceste solicitări deoarece la această dată ne confruntăm cu o situaţie cel putin hazlie, care cred că este unică la nivel naţional: aceea că un director, pe lângă faptul că este numit ilegal, îşi permite să dizolve consiliul de administraţie, constituit legal, având în componenţa sa reprezentanţi ai tuturor categoriilor în drept stabilite, conform Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011, fapt petrecut cu încuviinţarea colegilor dumneavoastră din ISJ Dâmboviţa. Refuz să cred că dumneavoastră aţi putut da un asemenea sfat.

Mai mult, persoana desemnată de ISJ Dâmboviţa, îşi permite să numească reprezentanţi ai cadrelor didactice fără a întruni consiliul profesoral, făcând un tur al unităţilor şcolare şi prin ameninţări şi intimidări, obţinând semnătura cadrelor didactice care nu ştiau pentru ce semnează. De asemenea şi-a permits să numească reprezentanţi ai comitetului de părinţi fără să consulte acest comitet, chemând două persoane mai mult sau mai puţin simpatizante ale unei anumite formaţiuni politice, care să reprezinte, culmea…unităţi şcolare unde aceştia nu au copiii înscrişi.

Dar, de ce să mă mai mir? De la un cadru didactic cu acel calificativ, nu putem să cerem profesionalism şi calităţi manageriale, dar ce să mai vorbim de cunoaşterea legii.

După cum bine ştim, la această dată autorul moral al acestei “vânători de directori” fie ei de la învăţământ, instituţii deconcentrate, servicii, agenţii, sau, eu ştiu, pe unde mai avea poliţe de plătit în judeţul Dâmboviţa, nu mai este agreat politic, fapt pentru care a fost înlăturat…oare mai este nevoie să-i spun numele?

Consider că este timpul să revenim asupra deciziilor luate doar după culoarea politică a celor înlocuiţi sau, pentru îndeplinirea promisiunilor făcute unor lipitori de afişe sau suflători în goarnă.

Numai aşa veţi putea dovedi că veţi face dreptate, conform sloganului de partid…şi veţi dovedi că apreciaţi profesioniştii, cadrele didactice cu rezultate atestate, care au depus un efort permanent pentru remedierea aspectelor negative pe care le-au preluat ca moştenire în anul 2009, culmea, tocmai de la acest aşa numit director, începând de la modul cum erau administrate unităţile şcolare (geamuri sparte, fără căldură, fără grupuri sanitare, cu rezultate care situau unitatea printre ultimele unităţi şcolare din judeţ etc) până la “a plimba” o sticlă de vodkă împreună cu muncitorii în timpul orelor de curs şi  folosirea expresiilor de mahala atât în relaţia cu elevii cat şi cu cadrele didactice.

Nu suntem de acord cu acest “război” al directorilor unităţii şcolare Liceul Teoretic “Ion Ghica” Răcari, nu dorim decât respectarea legalităţii, bunul mers al activităţii unităţilor de învăţământ pentru modelarea unei generatii neviciate de către comportamentul de “vuvuzea politică” a unora cu pretenţii de lideri, care “modelează” caracterele generaţiei de mâine. Nu am dori să fie perpetuate de către copii, nepoţii, apropiaţi ai noştri, sau de oricare cetăţean al acestei naţiuni, astfel de manifestări reprobabile.

În speranţa că vă veţi gândi mai mult şi fără presiuni ale sferei de influenţă politică în care v-aţi aflat în momentul luării deciziei de numire a directorilor unităţii şcolare, aştept intrarea în legalitate a manageriatului Liceului Teoretic “Ion Ghica” Răcari, prin respectarea legii fundamentale de organizare şi functionare a învăţământului românesc, Legea Educaţiei Naţionale nr 1/2011.

Fac precizarea că, directorul demis ca şi cel nominalizat de către Consiliul de administraţie, nu sunt membri de partid.

În acest context, vă propun să încercăm împreună depolitizarea unităţilor de învăţământ şi să ţinem procesul educaţional departe de influenţele jocurilor politice, uneori atât de meschine.

În speranţa că nu vă cer prea mult, decât respectarea legii şi depolitizarea învăţământului ca singură opţiune în progresul acestuia, vă doresc doamnă Inspector general, să aveţi numai succese pe această linie şi probabil, istoria vă va nominaliza la capitolul susţinători de marcă ai învăţământului dâmboviţean.

Cu stimă,

Primar

Dr. ing Marius Caraveţeanu

17 thoughts on “Scrisoare pentru normalitate

  1. Marius, sa fim seriosi, d-na fosta directoare ALIONTE si-a dat demisia din PDL acum, dupa toate cele intamplate si fie ca-ti place, fie ca nu, reprezentantii parintilor in noul Consiliu de administratie chiar au copii in acele scoli. Recunoaste-ti odata ca timpul vostru s-a scurs si nu mai puteti teroriza cu mafia voastra in continuare.

  2. Ma numesc AIDA TUDOR si fac parte din noul Consiliu de administratie al Liceului Racari. Tin sa-i precizez d-lui primar ca fiica mea, dupa cum stie, este eleva la Sc.Ghergani, unde tocmai a terminat clasa a VII-a, CEEA CE DOVEDESTE CA AM COPIL INSCRIS IN SCOALA PE CARE O REPREZINT. Ca sa fie totul clar tin sa precizez ca si la Sc. RACARI am baietelul inscris , in clasa a-III-a, acum.Si legat de simpatia catre o anume formatiune politica vreau sa spun clar ca nu sunt traseist politic ca altii, nu am avut loc de munca datorat vreodata vreunui partid politic si ca nu sunt si nu am fost niciodata membru al unui partid politic.

  3. Mă întreb de unde atâta verticalitate, dacă dumneata nu împărtăşeşti nici o idee în ţara asta, unde avem pretenţia să ne construim viitorul după idei. Cunosc foarte mulţi care fug de răspundere, bagă capul în nisip precum struţul, atunci când trebuie să răspundă pentru vorbele şi faptele lor şi asta numesc ei imparţialitate. Traseiştii politic măcar au curajul să recunoască apartenenţa la o platformă politică, prin semnarea unei adeziuni. Tu fugi de răspundere şi sprijini un traseist politic, care a fost la PNŢCD, la PNL şi acum este la PSD. Adică de la dreapta la stânga. Face o gimnastică unde o să-şi rupă gâtu’ cât de curând, pentru că astfel de oameni nu sunt susţinuţi decât de formă. Pa!

  4. Draga d-le Constantin Niculae defineste pt. tine ce intelegi prin verticalitate, idee, raspundere, impartialitate si spune-mi si mie pt. ce te plateste PRIMARIA in afara de functia de fotograf si de comentator pe net, de care, sincer, nu cred ca avem mare nevoie. Fa o analiza corecta si incearca, daca poti sa nu-mi raspunzi. Chiar mi-e mila de tine!

  5. (scrisoare catre un om frustrat)

    Draga Aida,
    Vorba ta in dodii prezinta o simptomatologie a unui om frustrat. Te-ai otravit singura cu propriul tau venin si asta iti cauzeaza pentru tot restul vietii. Observ ca-ti iei doza regulat. Eu iti spun doat atat: ai grija de sufletul tau si nu incerca sa dai sfaturi “duhovnicesti” altora daca barna din ochiul tau nu este scoasa. Deci si prin urmare… atentie la neatentie!

  6. Draga Ruben pana acum chiar te-am respectat si-mi pareai baiat de treaba!De ce va tot deranjeaza ca-mi spun parerea? Cu tine chiar nu am avut nimic, niciodata de impartit!Pocainta ta este pusa la indoiala de mine acum!Ma jignesti si ma judeci pe nedrept. Au fost cei mai grei doi ani din viata mea. Vrei sa zburd de fericire? Si acum constat cu sincer regret ca nu Marius imi raspundea. IL RESPECT PENTRU ASTA SI-MI CER SINCER SCUZE!

  7. Am uitat sa-ti spun: “doza mea zilnica de venin” cum spui tu, se va sfarsi chiar de ziua mea de nastere, pe 29.07.2012 .CE SPUI, MA IUBESTE DUMNEZEU?

  8. Aida,
    Tin sa te anunt ca esti pe o pista gresita in judecata ta. Nu te-am jignit si nici nu te-am judecat ci doar am constatat anumite lucruri cu privire la limbajul si logica gandirii tale pe care o faci publica de ceva timp pe internet. Nu contest faptul ca nu trecem si prin perioade mai grele in viata…dar sa avem grija ca sa nu le facem si mai grele si sa ajungem sa nu ne mai suportam nici pe noi. Nu uita: omul bun si-n zilele rele e tot bun. Tu cum esti? Este doar o intrebare meditativa.
    Inchei cu un ultim gand. Dumnezeu este singurul in masura sa califice credinta mea in El. Nu fa greseala sa-ti dai cu parerea gresit in acest domeniu! Tacerea este sfanta.
    Apropo, cu privire la tacere a alta vorba inteleapta spune ca:“Avem nevoie de doi ani pentru ca sa invatam sa vorbim si ne trebuie o viata ca sa invatam sa tacem.” O alta intrebare meditativa pentru tine..Tu cum stai la aceasta problema?
    Deci si prin urmare, atentie la neatentie.

  9. Sa fim sanatosi pana atunci! Viitorul nu ne apartine noua, doar prezentul. Asa ca, sa traim frumos acum, azi…
    La intrebarea daca te iubeste Dumnezeu…?! Sa dea Dumnezeu, El are raspunsul. Eu stiu doar un lucru si anume: unde exista rautatea, invidia, nemultumirea, judecata nedreapta, minciuna, etc…Dumnezeu nu poate sa iubeasca.

  10. S-a sfârşit doza de venin, gata? Am observat astăzi, când am intrat în secţia de la Ghergani, că era un sentiment apăsător de “durere”. Ce zici Aida, te iubeşte Dumnezeu? Eu cred că nici măcar nu se mai uită la voi.

  11. Multumesc pentru urare.Nu poate fi dureros sa ai aproape 7,…………milioane de romani! DUMNEZEU se uita intradevar la noi si se pare ca ma si iubeste cu adevarat! Cand ai intrat in sectia de la Ghergani am lasat capul in jos – special – sa nu te simti cumva provocat si sa comentezi iar. M-as bucura ca rautatile sa inceteze. Sincer, nimeni nu castiga nimic din certurile noastre. Cred ca , indiferent de opiniile pe care le avem, ne putem respecta reciproc.

  12. Aşa este, nimeni nu are nimic de câştigat. Răutăţile vor înceta din partea mea. Cert este că, trebuie să luptăm pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri. Te salut cu respect şi îţi urez din nou la mulţi ani. Să fii sănătoasă.