10 IUNIE 2012! ALEGERI LOCALE LA RĂCARI!

Zi memorabilă în istoria localităţii noastre. Un examen trecut cu brio de mine dar mai ales de locuitorii oraşului Răcari. Ca la orice examen, am avut emoţii dar nu mi-a fost teamă. Aproape 70 % din populaţia oraşului a apreciat efortul depus de administraţia locală în ultimii 4 ani. Le mulţumesc din suflet şi pot spune că acest procent mă obligă enorm în perioada care urmează şi-mi doresc ca ritmul realizărilor să se menţină, în ciuda vremurilor economice şi politice nefavorabile. Toreadorii, alpaniştii, tăietorii de frunză la câini, postacii anonimi şi retribuiţi, autorii de pamflete, pretendenţii la funcţii în primăria Răcari, frustraţii, nemulţumiţii cărora nu li s-au rezolvat problemele personale, chiar dacă erau în afara legii, mituitorii, leneşii care nu ştiu decât să ceară, şi chiar dacă le dai de luni până vineri şi sâmbătă nu se mai poate, esti victimă, trompetiştii cu studii superioare (cică) dar nu conservator, bibliotecarii fără bibliotecă în spate, trădătorii de neam şi ţară (şi de localitate), mecanicii de locomotivă cu “mare lipici” la oameni care suferă după “trenuleţilii” trase pe dreapta, bolşevicii de cea mai joasă speţă, care ameninţă amărâţii cu caietul de datornici şi care promit acoperiş şi reabilitare, criticii de serviciu în schimbul a doi arginţi, vânzătorii ambulanaţi de pâine ieftină şi zahăr gratis. N-au reuşit să adoarmă constiinţa răcărenilor şi au luat o în freză. S-a dat stingerea pentru următorii patru ani, goarna a fost aruncată să nu fie folosită ca probă în instanţă (unde?! în wc. O vor scoate de acolo peste 4 ani şi vor sufla în ea. Şi care e problema!? Oricum era plină de…gunoi).

Aşa cum am spus-o: nu voi mai fi primarul tuturor!!! Tot respectul pentru cei care au avut o altă opţiune! Asta-i democraţia şi o încurajez! Dar a-mi cere să acord respect categoriilor de mai sus este deja prea mult!!!

Şi pentru că eram în campanie electorală şi nu-mi permiteam luxul să răspund unor frustraţi (mă gândesc şi acum dacă merită s-o fac…dar o fac pentru prietenii mei care au citit acele rânduri şi cărora le sunt dator cu lămuriri chiar dacă sunt convins că ei au înţeles) încerc să-mi rup din timpul meu liber pentru a lămuri unele aspecte.

Pentru agathe, ştefani, mitici, manoleşti, ştefăneşti, aroni (nu pumnul) şi pentru toţi cei care sunt orbiţi de răutate.

Drumul Colacu – Ghimpaţi, făcut din bani europeni, îl consider ca fiind o mare realizare în domeniul infrastructurii rutiere. Spun asta prin zecile sau sutele de reacţii pozitive şi traficul de maşini din zonă.  Imposibil de aplicat în altă parte acest proiect, pe altă categorie de drum. E ca un şarpe, e foarte frumos aş zice, mai ales când sunt 100 maşini pe el, de la Colacu la Ghimpaţi într-o caravană cu participare benevolă, dar dacă nu au auzit de respectarea dreptului de proprietate şi de curbe de nivel! Oare regele de ce nu a făcut drumul Bucureşti – Sinaia drept?! Nu era un mitic să-i spună pe vremea aia!!!

Respectul faţă de oameni…mai mult decât cei aproape 70 % din populaţie, în ciuda uriaşului val usl-ist bazat pe populism şi promisiuni deşarte. Oare e puţin?!

Eu cred că nu! Umilirea cadrelor didactice?! Dacă disciplina înseamnă umilinţă, îmi asum acest risc! Cei care nu fac ore sau le fac pe jumătate şi acolo orice altceva decât materia de la disciplina respectivă, nu au ce căuta la catedră! Să meargă la biserică, la restaurant ca barman sau oriunde doresc!

Drumul Mavrodin – Săbieşti se află în faza de începere a lucrărilor, contractul de execuţie este semnat şi se aşteaptă ordinul de începere a lucrărilor, de la Ministerul Dezvoltării, care sper să nu încerce mârşăvia pe care au făcut-o cu banii pentru primării!!!

Vegetaţia netăiată de pe Ana Ipătescu: oare e aşa greu, ca fiecare în dreptul gospodăriei să facă acest lucru!? Sigur nu! Dovadă că mare parte au facut-o! Tot respectul pentru aceştia! Pentru cei care mai aşteaptă…nici o şansă! Ar însemna să le întorc spatele oamenilor cu bun simţ care au înţeles că fiecare dintre noi avem şi drepturi dar şi obligaţii în comunitate şi în faţa cărora mă înclin.

Cred că ajunge pentru moment. Le-aş da prea mare importanţă acestor indivizi! Vă asigur că suport critica, dar ironia şi mârşăvia îmi displac teribil!

Rămân acelaşi pentru voi…

Marius Caraveţeanu

Primarul oraşului Răcari (pentru încă, cel puţin patru ani)